Webshop

Bellen in het buitenland

Bellen en Internetten in het Buitenland: Wat moet je weten?

Voorkom hoge telefoonkosten tijdens jouw reizen

Je kent ze waarschijnlijk wel: de horrorverhalen van ondernemers die terugkomen van een zakenreis of vakantie en geconfronteerd worden met een onverwacht hoge telefoonrekening. Hoewel de risico's van extreme rekeningen de laatste jaren zijn verminderd, kun je zonder de juiste voorzorgsmaatregelen nog steeds aanzienlijke kosten maken. Dit geldt vooral in gebieden buiten de Europese regelgeving, zoals maritieme zones en landen als Turkije, die niet onder de EU-netwerkregels vallen. Wij bieden jou essentiële informatie om veilig te kunnen bellen en internetten in het buitenland. Ga voorbereid op reis en kom zonder financiële verrassingen thuis.

Essentiële tips om hoge kosten te voorkomen

  1. Zet dataroaming uit: Voorkom dat apps ongemerkt data verbruiken. Zelfs een kort moment van mobiel internetgebruik kan leiden tot hoge kosten.
  2. Wees bewust binnen de EU: In de EU, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, en tijdelijk het Verenigd Koninkrijk, geniet je van 'Roam Like at Home'-tarieven. Maar let op, het overschrijden van je databundel of speciale toeslagen kunnen alsnog leiden tot extra kosten.
  3. Besteed speciale aandacht aan niet-EU-landen: In landen als Turkije en Zwitserland gelden vaak andere tarieven. Controleer de voorwaarden van je provider vooraf.

Aandachtspunten voor specifieke locaties

  • Andorra, Gibraltar, Monaco: Hier kunnen andere regels gelden. Controleer dit bij je provider.
  • Grensgebieden: In grensgebieden kan je telefoon ongemerkt verbinden met netwerken van niet-EU-landen, wat tot hoge kosten kan leiden.
  • Op zee en in de lucht: Zet dataroaming uit om onverwachte kosten te voorkomen. Het maritieme en luchtvaartnetwerk vallen niet onder EU-regels.

Beheers je kosten buiten de EU

Buiten de EU zijn de tarieven vaak aanzienlijk hoger. Een datalimiet van €50 per maand is wettelijk ingesteld, maar hoge kosten kunnen snel oplopen. Overweeg het gebruik van een lokale simkaart voor langere verblijven buiten de EU, en let op de beveiliging van openbare netwerken, vooral in landen als India, China en Indonesië.

Conclusie: Zo houd je roaming-kosten laag

  • Schakel dataroaming altijd uit en gebruik mobiel internet alleen wanneer nodig.
  • Profiteer van apps die offline functioneren, zoals offline kaarten van Google Maps.
  • Gebruik een lokale simkaart voor voordeliger bellen en internetten.
  • Let op je netwerkverbinding in grensgebieden en kies bewust een netwerk.
  • Overweeg perioden van digitale detox tijdens je vakantie om echt te ontspannen en te vernieuwen.

Door deze richtlijnen te volgen, kun je met een gerust hart reizen zonder angst voor onverwachte kosten. 


Vraag binnen 1 minuut de gratis APK check aan voor je telefonie!

Laat je telefonie gratis checken door een expert van sTN. Binnen één minuut aangevraagd! Een telecomexpert checkt of je systeem efficiënt en slim is ingericht en of er mogelijkheden zijn om de kosten te verlagen. Je ontvangt persoonlijk en vrijblijvend advies op maat.

  • Check kosten en tarieven: Bespaar geld door een helder tarieven vergelijk.
  • Efficiëntie van je huidige systeem: De expert van sTN checkt of je snel, flexibel en goed bereikbaar bent.
  • Aanbevelingen voor optimalisaties: Ontvang waardevol advies over hoe je je telefonie kunt verbeteren.
  • Toekomstbestendig: Via welke techniek bel je? Je ontvangt de laatste trends.

 

Deze website gebruikt cookies waarmee wij het gedrag van bezoekers analyseren en onze website verbeteren. Lees onze cookieverklaring.